02 Inte bara kameraprylar…

Ganska omgående när jag bestämde mig för att spendera mer tid i naturen så insåg jag att det va dags att uppdatera mina kläder… Jag HATAR att frysa även om jag inte är så frusen av mig… När jag väl blivit kall så lider jag, dessutom tar det verkligen lång tid för mig att bli varm igen, så ganska omgående bestämde jag mig för att uppdatera mina kläder för att ha utomhus och framför allt för att gå och än värre, stå/sitta still i naturen… Oavsett väder vill jag ha möjligheten att hålla mig varm… Efter lite sökande så bestämde jag mig för att gå in i en butik och låta dem utrusta mig. Jag tänkte först att Naturkompaniet skulle vara det perfekta målet för syftet men insåg efter att ha snurrat på deras hemsida att det kommer dra iväg ordentligt i pris. Jag hade tänkt mig en budget på 10 000:- för att hålla mig varm när jag va ute och gick på vintern. Kanske inte i -20 men 0 till -10/12 grader bör kännas rimligt.

Nåväl, jag tog mig till XXL en lugn dag och bad om hjälp på jaktavdelningen. Det är ju ändå lite det jag kommer pyssla med… även om jag inte kommer skjuta djur med bössa så kommer jag vilja ha förutsättningarna att vara ungefär lika nära djur som jägare är. Alltså tänker jag att jag kan se hur jägare gör och sen aplicera det på vad jag behöver… Sagt och gjort… Jaktavdelningen på XXL… ca 7000:- senare (nästan 1h hjälp av en tålmodig butiksexpidit som blev ”personal shoper” till en överviktig latmask) gick jag ur XXL’s butik med allt jag behövde (så vitt jag vet än så länge, såhär en dryg månad senare)

Mina inköp på XXL

Det kändes viktigt att fötterna hölls varma så det va där jag la mest pengar… Framför allt på skorna. Dessa blev det: Meindl Abisko GTX

There are no comments